06.12.2014 14:28

Erwin van de Looi hoopt op kolkende Euroborg

Het regent tijdens FC Groningen - Heracles Almelo en daarom pakt Erwin van de Looi de paraplu er maar bij. (17-08-2014)
Het regent tijdens FC Groningen - Heracles Almelo en daarom pakt Erwin van de Looi de paraplu er maar bij. (17-08-2014)

Trainer Erwin van de Looi rekent zondag op de steun van de FC Groningen-supporters. De Groningers spelen namelijk de noordelijke tweestrijd tegen sc Heerenveen. "We moeten wederom vol aan de bak. We hopen daarbij op een volle en kolkende Euroborg en een spektakelstuk."

"Ik verwacht dat Heerenveen ons – waar mogelijk – direct onder druk gaat zetten. Daar hebben we ons in ieder geval weer op voorbereid. Of Sinkgraven speelt of Raitala speelt, zien we zondag wel. Sinkgraven is creatiever en Raitala meer verdedigend", zegt Van de Looi op de website van FC Groningen.

"Over het algemeen zijn de middenvelders De Roon en Van den Berg van Heerenveen meer bal-afpakkers, dan de middenvelders van PSV en Twente. En voorin hebben ze met Uth en Slagveer ook gevaarlijke jongens in de ‘omschakeling’ lopen."

Waar Heerenveen al zeven wedstrijden zonder zege zit, is het vertrouwen bij FC Groningen een stuk groter. De Trots van het Noorden pakte een punt tegen koploper PSV en versloeg FC Twente in Enschede. "Tegen PSV hadden we links en rechts nog wel wat geluk, maar tegen Twente was het de eerste helft gewoon goed. Het was een verdiende overwinning en dus keken we de afgelopen week vol vertrouwen vooruit naar de eerste van drie thuiswedstrijden", aldus de keuzeheer.

Hij vervolgt: "We hebben er zin in! Dit soort wedstrijden zijn bijzonder. Daar hebben we in de agenda al vroeg een cirkeltje omheen gezet bij aanvang van het seizoen.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner