06.12.2014 16:59

"Wij jagen Heerenveen het Sneekermeer in"

De koude oorlog tussen supporters van FC Groningen en sc Heerenveen is begonnen. Fans van de Friezen beschilderden vrijdagnacht het standbeeld van Groningen-icoon Tonny van Leeuwen met de clubkleuren van Heerenveen. De supportersvereniging van FC Groningen kan de actie wel waarderen. Zondag spelen de noordelijke ploegen tegen elkaar.

"Toen dit beeld er één dag stond, zeiden we al tegen elkaar dat het wachten zou zijn tot er iets gebeurde. Ik ben vooral blij dat er niets vernield is, want dan hadden ze met mij een ander probleem gehad", zegt voorzitter John Schurer tegen RTV Noord.

De actie van de Friese supporters vraagt om een reactie. "We hebben volgend jaar nog een uitwedstrijd in Heerenveen, dus we moeten maar eens om de tafel om iets creatiefs te bedenken", aldus de preses.

Maar als het aan Schurer ligt komt dé reactie zondag in de Euroborg als beide ploegen tegenover elkaar staan. "In een kolkende Euroborg, dan heeft Heerenveen pas echt een probleem. We jagen ze zo het Sneekermeer in."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner