06.12.2014 20:18

Simpele zege Feyenoord in Rotterdamse derby

De Feyenoorders vieren met het hele elftal de 0-1 tegen Excelsior. In het midden loopt Adil Auassar teleurgesteld weg. (06-12-2014)

Voor het eerst sinds 2011-2012 stond er weer een Rotterdamse derby op het programma. Op voorhand een spannende wedstrijd, maar al na 27 minuten was het duel beslist. Een foutenfestival bij Excelsior leidde tot een eenvoudige zege voor Feyenoord: 2-5.

Al na zes minuten mocht de ploeg van Fred Rutten de score openen. Luigi Bruins legde de bal zomaar in de voeten van Colin Kazim-Richards, die vervolgens eenvoudig de bal in het doel kon schieten. Ruim tien minuten later was het weer raak: Sander Fischer kopte de bal te kort terug op Gino Coutinho. Jean-Paul Boëtius was eerder bij de bal en kon deze met een boog over de keeper van de thuisploeg heen werken.

Maar daarbij bleef het niet, want nog eens tien minuten later lag de derde goal al in het net. Na een lange bal van Sven van Beek verloor Kevin van Diermen het duel van Kazim-Richards. De bal belandde vervolgens via Fischer voor de voeten van Lex Immers, die van dichtbij koelbloedig afrondde. Alsof Excelsior nog niet genoeg tegenslag had gehad, was er ook nog eens een blessuregeval. Van Diermen moest zich na ruim een halfuur spelen laten vervangen. In het resterende kwartier kon Feyenoord de bal rustig rondtikken, niemand van de thuisploeg greep in of zette druk.

Aan het begin van de tweede helft leken de Kralingers Feyenoord opnieuw de ruimte gegeven, maar na een paar minuten lag toch de 1-3 achter Kenneth Vermeer. Adil Auassar kon vanaf links voorzetten op Jeff Stans. Die stond helemaal vrij voor het doel en hoefde alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten.

Maar mocht Excelsior enige hoop hebben gekregen uit die goal, dan was die een paar minuten later alweer vervlogen. Na een inworp kon de vrijstaande Jens Toornstra de 1-4 maken. Even later was het weer raak, ditmaal was Toornstra de aangever. Met zijn tweede van de avond was het Immers die de stand op 1-5 bracht.

Daarna vond Feyenoord het wel mooi geweest en liet het Excelsior komen. De thuisploeg deed weinig met de ruimte, al werd het in de slotfase toch nog 2-5. Een voorzet van Botaka werd door Van Beek het doel binnen gegleden.

Door: Jessica Westdijk