06.12.2014 22:35

Wijnaldum leidt PSV langs dapper Dordrecht

FC Dordrecht heeft tegen PSV niet voor een stunt kunnen zorgen. Dordt kwam weliswaar verrassend op voorsprong, maar de ploeg van trainer Phillip Cocu rechtte al gauw de rug en had geen kind aan Dordrecht meer: 1-3.

PSV kwam offensief uit de startblokken en kreeg direct al een paar goede kansen. Dordrecht liet zich afbluffen en mocht van geluk spreken dat PSV niet op een vroege voorsprong kwam. Toch was het aan de andere kant bij de eerste aanval geheel verrassend raak voor de thuisploeg. Karim Rekik werkte de bal niet goed weg, waardoor Mart Lieder de bal met zijn linker kon binnenprikken.

PSV liet zich niet van de wijs brengen en ging hierna vol op jacht naar de gelijkmaker. Het duurde dan ook niet lang of de ploeg van Phillip Cocu trok de stand weer gelijk. Aanvoerder Georginio Wijnaldum mocht een hoge voorzet van Jetro Willems in vrijstaande positie binnenkoppen. De middenvelder scoorde hierdoor al tegen twintig Eredivisieploegen. Het was daarnaast ook zijn tweehonderdste duel in de Eredivisie.

De koploper kreeg na een half uur zelfs een strafschop toegewezen van scheidsrechter Dennis Higler. De arbiter zag dat Funso Ojo de bal met zijn handen blokkeerde, waardoor hij niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Memphis Depay mocht het buitenkansje verzilveren, maar de vleugelspits schoot het leder veels te nonchalant op de lat. PSV kreeg hierna kans op kans, maar onder meer Luuk de Jong had het vizier niet op scherp. Beide teams leken met een 1-1 stand te gaan rusten, maar daar dachten de bezoekers anders over. In de blessuretijd knikte De Jong een hoekschop van Willems hard raak.

Na rust was het ook eenrichtingsverkeer. PSV viel aan en Dordrecht probeerde met alles wat het had de schade te beperken. Desalniettemin scoorde PSV een kwartier na de rust de 1-3. Wederom was het aanvoerder Wijnaldum die zijn club aan een doelpunt hielp. De middenvelder was alert na een afgeslagen corner en tikte van dichtbij simpel binnen. Dordrecht had niets meer in te brengen en tot overmaat van ramp moest de thuisploeg ook nog met tien man verder. Ilias Haddad kreeg zijn tweede geel en dus rood, waardoor Dordt met tien man de wedstrijd uit moest spelen.

De bezoekers speelden hierna rustig de bal rond en kregen nog een paar goede mogelijkheden. Wijnaldum raakte eerst de lat en schoot even later een vrije trap op de paal. Toch bleef het bij 1-3, waardoor PSV koploper in de Eredivisie. Dordrecht blijft nog altijd onderaan de ranglijst bungelen.

Door: Rijcko Treep