09.12.2014 13:30

Je eigen kamer in het Amsterdamse ziekenhuis

Arkadiusz Milik vervangt de geblesseerde Kolbeinn Sigþórsson in de wedstrijd tegen Willem II in de Eredivisie (06-12-14)
Arkadiusz Milik vervangt de geblesseerde Kolbeinn Sigþórsson in de wedstrijd tegen Willem II in de Eredivisie (06-12-14)

De dokters dachten: “Daar is-ie weer.” Kolbeinn Sigþórsson viel geblesseerd uit tijdens Ajax – Willem II en na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat hij in 2014 niet meer voetbalt. Hij is de Schlemiel van de Week.

Het bittere was dat Kolbeinn Sigþórsson eindelijk weer een basisplaats kreeg bij Ajax. Het was weliswaar om Arkadiusz Milik rust te geven voor een belangrijk duel dat woensdag volgt, maar het doet toch wat met een speler. Het meest bittere komt echter nog, want in de korte speeltijd die Sigþórsson kon maken voor zijn blessure, scoorde hij ook nog eens de openingstreffer tegen Willem II. De stijgende lijn was dus al meteen ingezet, maar werd ruw onderbroken.

Blessure op blessure

De statistieken van Sigþórsson liegen er niet om. De IJslander speelde vier en een half seizoen in de Eredivisie en is vooralsnog maar net tot honderd wedstrijden gekomen. Hierbij vallen de statistieken nog vrij positief uit vanwege twee seizoenen waarin Sigþórsson dertig wedstrijden speelde. In het seizoen 2010/2011 voor AZ en in de vorige editie van de Eredivisie voor Ajax.

Sigþórsson blijkt in zijn Amsterdamse jaren erg blessuregevoelig te zijn. De IJslander miste in het seizoen 2011/2012 maar liefst negentien wedstrijden achter elkaar vanwege een enkelblessure die hij tegen FC Groningen opliep.

In het seizoen daarop mist de spits bijna alle wedstrijden tot ruim na de winterstop. Hij speelt nog tegen zijn oude ploeg AZ in de eerste speelronde, maar daarna staat de IJslander tot aan speelronde 21 aan de kant met een schouderblessure. In februari komt hij pas weer in actie voor Ajax, maar daarna speelt hij erg veel.

In de kijker spelen

En veel spelen, dat heeft Sigþórsson dit seizoen eigenlijk ook nodig. Sinds de komst van Milik naar Amsterdam wordt het duidelijk dat de strijd om de positie van aanvalsleider tussen twee spitsen gaat. Inmiddels is ook duidelijk dat Milik die slag heeft gewonnen. Voetballend zit de speler op hetzelfde niveau, maar de Pool is dodelijk voor het doel.

Voor Sigþórsson is het dus de bedoeling dat hij zo snel mogelijk vertrekt uit Nederland. In de vorige transferperiode werd er al aan de IJslander getrokken, maar van een transfer, naar bijvoorbeeld de Premier League, kwam het uiteindelijk niet. De blonde voetballer zal ondanks het drukke schema ook na de winterstop weinig aan voetballen toekomen in Amsterdam en daarom is het belangrijk dat hij zichzelf goed presenteert voor geïnteresseerde clubs.

Door de nieuwe blessure lukt dit uiteraard niet, waardoor de kwetsuur een dubbele klap is voor Sigþórsson. Ook Ajax zal niet heel tevreden zijn met de situatie, want ondanks de contractverlenging is een vertrek van Sigþórsson uit Amsterdam geen heel groot probleem voor Ajax. Als de spits vertrekt kan de club namelijk de maandelijkse huur voor een ziekenhuiskamer opzeggen. Scheelt weer in de kosten.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner