11.12.2014 09:46

Update: Luckassen wel beschikbaar voor AZ

Komend weekend gaat AZ Alkmaar op bezoek bij Feyenoord. AZ-trainer John van den Brom zicht echter met de rechtsbackpositie in zijn maag.

Volgens De Telegraaf was Van den Brom van plan om Derrick Luckassen te laten spelen als de vervanger van de geschorste Mattias Johansson. Dat is geen optie meer, daar Luckassen onlangs tijdens een wedstrijd van Jong AZ met Jong sc Heerenveen twee keer geel zag. Luckassen is daardoor geschorst voor het duel met Feyenoord.

Djavan Anderson komt vooralsnog niet in de plannen van Van den Brom voor, waardoor Dirk Marcellis een goede kans maakt op een basisplaats tegen Feyenoord. De voormalig speler van PSV Eindhoven is net terug van de een zware blessure, waardoor de trainer van AZ ook overweegt om linksback Simon Poulsen op de rechterkant neer te zetten.

Update: 11-12-2014 09:46:00:

AZ kan zondagmiddag toch een beroep doen op Luckassen. De verdediger liep tegen een rode kaart op tijdens een wedstrijd van Jong AZ, maar is toch speelgerechtigd voor het duel met Feyenoord. Aangezien hij twee keer geel ontving is hij enkel geschorst voor de volgende wedstrijd van Jong AZ. "Wij hebben het nagevraagd bij de KNVB en het antwoord luidde zwart-op-wit dat hij speelgerechtigd is", vertelt assistent-trainer Dennis Haar aan De Telegraaf. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner