11.12.2014 14:55

"Als je dat allemaal gaat lezen word je gek"

Mark Uth baalt van het resultaat van de derby van het noorden in de Eredivisie. (07-12-14)
Mark Uth baalt van het resultaat van de derby van het noorden in de Eredivisie. (07-12-14)

Mark Uth heeft zijn draai bij sc Heerenveen gevonden en is inmiddels topscorer van de Friese subtopper. De Duitser is van mening dat het belangrijk is om jezelf te blijven.

"Je moet jezelf blijven en niet veranderen", vertelt de spits op de clubsite van de Friezen. Uth had wat moeite in zijn beginperiode, maar is zichzelf gebleven. "Ik ben ook niet iemand die op internet gaat kijken wat mensen nu weer over me zeggen. In het begin was het allemaal niet zo positief, omdat ik nog niet gescoord had. Als je dat allemaal gaat lezen word je helemaal gek. Toen ik hier kwam heb ik dat wel gedaan, maar ik ben nu wat ouder en ik vind het niet meer nodig. Het blijft alleen maar door je hoofd spoken."

Uth kent inmiddels de Nederlandse (voetbal)cultuur, maar blijft een voorkeur houden voor zijn vaderland Duitsland. "In Duitsland is alles een beetje anders dan hier. In Nederland heb je af en toe twee wedstrijden tegelijk en moet je kiezen welke je gaat kijken. In Duitsland gaan ze per doelpunt naar een andere wedstrijd. Ik kijk bijna nooit de hele wedstrijd, dat vind ik toch een beetje saai.."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner