13.12.2014 20:50

KRC Genk verslaat KV Kortrijk in topper

Sekou Cissé viert een feestje als hij KRC Genk op voorsprong heeft gezet tegen Club Brugge in de Jupiler Pro League. (14-9-2014)

Racing Genk heeft zaterdag de topper tegen KV Kortrijk met 3-0 gewonnen. Genk staat daardoor voorlopig tweede in de wetenschap dat Anderlecht (KV Oostende-thuis) en Lokeren (Zulte Waregem-uit) de ploeg zondag nog kunnen inhalen. Kortrijk zakt naar de vijfde plek.

In Genk kwam de thuisploeg kort voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van Ilombe Mboyo. Na een klein uur scoorden Christian Kabasele en wederom Mboyo kort achter elkaar voor het elftal waar doelman Marco Bizot in de rust inviel wegens een blessure van eerste keeper László Köteles. Bij Kortrijk speelde de door AZ opgeleide Robert Klaasen de hele wedstrijd.