13.12.2014 21:36

PEC Zwolle verslaat Willem II in matig duel

PEC Zwolle komt via Tomáš Necid op een 0-1 voorsprong tegen Willem II en dat wordt gevierd door de spelers. (13-12-2014)

Waar Willem II en PEC Zwolle dit seizoen beiden geprezen worden om leuk en verzorgd voetbal, was daar zaterdagavond weinig van te merken. PEC Zwolle boekte uiteindelijk een zwaarbevochten 0-1 overwinning, waarbij een glansrol was weggelegd voor de pas achttienjarige debutant Max de Boom.

Het begin van de wedstrijd was nog fel, dat leverde de thuisploeg al binnen enkele minuten een vrije trap van dichtbij en een corner op. Beiden zorgden echter niet voor gevaar. Na ruim tien minuten spelen viel de eerste en enige grote kans van de eerste helft te noteren. Samuel Armenteros slalomde door de Zwolse verdediging heen, maar Warner Hahn kon met zijn voet redden. Verder viel er weinig te beleven in de eerste drie kwartier. PEC Zwolle was te slordig in de passing en creëerde nog minder dan de Willem II. Pas tegen het einde van de eerste helft deden de bezoekers een noemenswaardige doelpoging: uit een corner vanaf rechts kopte Tomáš Necid een metertje naast.

Ook in de tweede helft waren er weinig uitgespeelde aanvallen te zien, al werd PEC Zwolle wel meerdere malen gevaarlijk. Dat was vooral te danken aan de achttienjarige debutant Max de Boom, vanaf de rechterkant leverde hij meerdere gevaarlijke voorzetten af. Het was dan ook niet zo vreemd dat uit één van die voorzetten uiteindelijk de goal werd gemaakt. Nadat De Boom zelf ontsnapte aan buitenspel, legde hij de bal op het hoofd van Necid, die vervolgens prima binnen kopte.

Daarna was Willem II niet meer bij machte om de stand nog gelijk te trekken, al schoot Frank van der Struijk in de slotfase nog wel in het zijnet. Ook Mitchell Dijks werd mee naar voren gedirigeerd, maar ook de inbreng van de sterke verdediger leidde niet tot de gelijkmaker voor de Tricolores. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor PEC Zwolle.

Dankzij deze overwinning klimt PEC Zwolle voorlopig naar de derde plaats in de Eredivisie, al moet daarbij gezegd worden dat nummer vier Feyenoord twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Willem II zakt weg uit het linkerrijtje en is nu terug te vinden op de tiende plaats.

Door: Jessica Westdijk