13.12.2014 22:39

Cambuur wint matig duel van Go Ahead

Het slaapverwekkende duel tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur is in het voordeel van de Friezen beslist (1-2). Er werden amper kansen gecreëerd, waardoor het duel geen spektakelstuk werd. Martijn Barto en Albert Rusnák waren verantwoordelijk voor de Friese treffers. Deniz Türüç deed wat terug voor Go Ahead.

De eerste helft was – voor de neutrale toeschouwer – slaapverwekkend. De sfeer was goed in de Adelaarshorst, maar op het veld gebeurde er weinig. Tijdens de eerste twintig minuten werden er nul kansen gecreëerd. De eerste en enige keer dat de thuisploeg gevaarlijk werd in de eerste helft ontstond uit een standaardsituatie. Een hoekschop van Jop van der Linden werd bijna door Calvin Mac-Intosch achter zijn eigen doelman gewerkt, maar Lucas Bijker wist op het allerlaatste moment de bal van de lijn te halen.

Waar Go Ahead op voorsprong dacht te komen, daar was het Cambuur dat daadwerkelijk tot scoren kwam. Bartholomew Ogbeche zette zijn hoofd tegen een voorzet van Erik Bakker. Mickey van der Hart kon redding brengen op de inzet van de Nigeriaan, maar had geen antwoord op de rebound van Martijn Barto: 0-1. Lange tijd leek het daarbij te blijven, totdat Albert Rusnák een kwartier voor tijd besloot dat er nog wel wat mocht gebeuren in Deventer. De Slowaak produceerde een dwarrelbal van grote afstand. Doelman Van der Hart verkeek zich op de poging en moest het antwoord schuldig blijven: 0-2.

In de slotfase kwam dit duel eindelijk tot leven, maar een doelpunt van Ogbeche werd onterecht afgekeurd. Aan de andere kant verzuimden Alex Schalk en Lesly de Sa om iets terug te doen voor Go Ahead. Ver in de blessuretijd scoorde Go Ahead alsnog. Een vrije trap van Deniz Türüç trof doel: 1-2. Vlak daarna floot scheidsrechter Jochem Kamphuis voor het einde van de wedstrijd.

Cambuur komt dankzij de overwinning op 23 punten uit zestien wedstrijden en staat nu zevende op de ranglijst. De Deventenaren blijven op zestien punten staan. Go Ahead mag volgende week op bezoek bij PSV Eindhoven, terwijl Cambuur midweeks in actie komt tegen Heracles Almelo en komend weekend thuis speelt tegen PEC Zwolle.

Door: Jurre Hermans