14.12.2014 16:28

PSV boekt eenvoudige zege op FC Twente

PSV heeft zondagmiddag een simpele 2-0 overwinning geboekt op FC Twente. De ploeg van Phillip Cocu hoefde zich niet maximaal in te spannen om tot een overwinning te komen. FC Twente was niet bij machte om het PSV lastig te maken en daardoor maakte de koploper geen fout.

Het eerste kwartier was het even aftasten voor beide ploegen, maar in de vijftiende minuut kreeg Torgeir Børven de kans om de score te openen. Cuco Martina ging de combinatie aan met Kyle Ebecilio en speelde de Noorse spits aan in het strafschopgebied van PSV. Hij wist echter niet te scoren, oog in oog met Jeroen Zoet. De vervanger van Luc Castaignos schoot de bal namelijk tegen de doelman van PSV aan.

Uiteindelijk maakte de spits van PSV wel een goal. Een hoekschop van Jetro Willems viel bij de tweede paal en daar stond Luuk de Jong om de bal binnen te koppen. Hij won het kopduel van Rasmus Bengtsson. De bal ging vervolgens via de paal het doel in. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen, maar PSV had na de 1-0 weinig te duchten van de Tukkers. Kort voor rust verdubbelde de thuisploeg zelfs de voorsprong. Een mooi uitgespeelde aanval, betekende de 2-0. Luciano Narsingh ging de combinatie aan met De Jong in het strafschopgebied van FC Twente en vervolgens gaf hij de bal voor op de ingelopen Georginio Wijnaldum. De aanvoerder van PSV kon de bal in het doel van FC Twente schuiven.

Na rust stond FC Twente dus voor de loodzware opgave om een 2-0 stand om te buigen. De ploeg maakte na rust geen aanstalten om de aansluitingstreffer te maken en kreeg hiervoor bijna de deksel op de neus. Memphis Depay had namelijk de 3-0 op de schoen, na een fantastische pass van Willems. Depay controleerde de bal goed, maar zijn schot met links op de rand van het zestienmetergebied ging vlak langs het doel van FC Twente. De bezoekers kwamen niet verder dan afstandschoten van Hakim Ziyech, Robbert Schilder en invaller Orlando Engelaar. Een vrije trap van eerstgenoemde dwingde Zoet nog tot een redding.

De beste kans kreeg FC Twente een kwartier voor tijd. Rasmus Bengtsson werd aangespeeld door Jesús Corona in de zestien van PSV, en besloot het met een bal achter het standbeen te doen. De poging werd echter van de lijn gehaald door invaller Jorrit Hendrix. Daardoor hield PSV simpel stand. De ploeg werd nog gevaarlijk via Jeffrey Bruma, maar hoefde zich niet meer maximaal in te spannen. Via Depay had PSV zelfs nog op 3-0 kunnen komen in de laatste minuut, maar Sonny Stevens wist een kopbal van de linkerspits te keren. De doelman kreeg vanaf vandaag de voorkeur boven Nick Marsman.

PSV heeft dus geen fout gemaakt vanmiddag en blijft dus koploper in de Eredivisie. Woensdag begint de ploeg dus als nummer één aan de ontmoeting met Feyenoord. FC Twente blijft door de nederlaag op de zesde plek staan. De Tukkers hebben de aansluiting met de top verloren en moet zich richten op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal.