14.12.2014 18:40

Feyenoord laat punten liggen in titelstrijd

Feyenoord heeft averij opgelopen in de titelstrijd. Zondagmiddag werd in De Kuip met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ. Daardoor zijn de Rotterdammers de aansluiting met koploper PSV voorlopig kwijt.

Trainer Fred Rutten had bij Feyenoord Jean-Paul Boëtius de voorkeur gegeven boven Elvis Manu. Dat vertrouwen betaalde de linkeraanvaller uit, want de thuisploeg zette AZ meteen onder druk en dat was voor een deel te danken aan Boëtius. Feyenoord was erg dreigend. Daarom was het wachten op een doelpunt, maar die viel aan de andere kant.

Halverwege de eerste helft liet AZ voor het eerst van zich spreken. Tot dat moment hadden de bezoekers in aanvallend opzicht nog helemaal niets laten zien. De Alkmaarders kregen een hoekschop nadat Aron Jóhannsson oog in oog met Kenneth Vermeer miste. Daaruit was het wel raak, want Nemanja Gudelj knikte de bal terug naar de eerste paal en daar stond Wesley Hoedt opgesteld. Hij kopte raak.

Niet veel later kon AZ opnieuw juichen. Op de rand van het strafschopgebied bracht Thom Haye de bal in. Het leder kwam via de voet van Feyenoorder Luke Wilkshire bij Muamer Tanković terecht. De aanvaller van AZ hoeft de bal alleen maar binnen te tikken. Feyenoord probeerde voor rust nog wel de aansluitingstreffer te maken. De gastheer was met Jens Toornstra het dichtste bij. De middenvelder schoot de bal op de paal.

In de tweede helft kwam Feyenoord wel terug in de wedstrijd. De thuisploeg nam direct het heft in handen en ging op zoek naar de goal. Deze kwam er ook. Colin Kâzım-Richards werd op rechts weggestuurd door Lex Immers. Met een schot vanuit een lastige hoek passeerde de spits van Feyenoord doelman Esteban. De Rotterdammers drukten door op jacht naar de gelijkmaker, maar moesten daardoor achterin wel ruimte weggeven. Dat leverde een paar countermogelijkheden op voor AZ. De beste kans was voor Tanković. Hij kwam alleen vrij voor Kenneth Vermeer. De doelman van Feyenoord was de aanvaller echter de baas.

Dat bleek een dure misser, want in blessuretijd tekende Feyenoord alsnog voor de gelijkmaker. Jordy Clasie schoot een afvallende bal hard binnen. Maar de Rotterdammers verloren hiermee wel twee dure punten in de titelstrijd. Het gat met koploper PSV is nu negen punten. Dinsdag gaat Feyenoord op bezoek bij de Eindhovenaren. AZ blijft door de remise vijfde staan.