15.12.2014 09:48

Een heel bijzondere dag voor Dirk Marcellis

Dirk Marcellis (r.) zit Elvis Manu op de hielen tijdens Feyenoord - AZ in de Eredivisie. (14-12-2014)
Dirk Marcellis (r.) zit Elvis Manu op de hielen tijdens Feyenoord - AZ in de Eredivisie. (14-12-2014)

Zondag 14 december was een bijzondere dag voor Dirk Marcellis. Na ruim anderhalf jaar van afwezigheid maakte de verdediger zijn rentree in de Eredivisie. De speler van AZ werd na afloop van het duel belaagd door de pers.

"Door een schorsing en de blessure van Jan Wuytens kwam er voor mij een plekje vrij. Natuurlijk was ik hartstikke blij dat ik bij de wedstrijdselectie zat en ook nog een minuut of twintig mocht spelen", vertelt de van een blessure herstelde Marcellis aan RTV Noord-Holland.

Marcellis staat als amateur onder contract in Alkmaar. Hij maakte al speelminuten bij het beloftenelftal van de ploeg, maar van een officiële rentree in het eerste elftal kwam het nog niet. In de wedstrijd tegen Feyenoord was het dan wel eindelijk zo ver.

"Feyenoord-uit is natuurlijk een totaal andere ambiance dan bij Jong AZ. Je moet er hier gelijk staan. Dat is wel lekker. Ik wil de tweede seizoenshelft vijftien wedstrijden spelen. Dat kan overal in de Eredivisie zijn. Als AZ zegt dat ik kan blijven, maar zonder dat ik speel, schiet ik er niet veel mee op. Voor mij is het belangrijk om te laten zien dat ik fit ben en dat kan alleen als ik iedere wedstrijd speel."

Marcellis raakte in 2013 geblesseerd aan zijn knie en een operatie moest uiteindelijk verdere fysieke problemen voorkomen. Sindsdien werkt de verdediger aan zijn herstel bij AZ.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner