16.12.2014 15:33

Mark Uth kijkt stiekem richting Bundesliga

Als het aan Mark Uth ligt laat hij binnen afzienbare tijd zijn kunsten zien in de Bundesliga. De Duitse topscorer van de Eredivisie is er alles aan gelegen om ook zijn vaderland van doelpunten te voorzien.

"De belangstelling vanuit Duitsland voor mij begint te komen, ze zien ook dat ik hier topscorer ben. Het is mijn doel om later in de Bundesliga te spelen. Waarom zou het niet lukken?," laat de Duitser weten tegen het Algemeen Dagblad. "Als ik blijf steken op twaalf doelpunten ga ik er niet komen. Maak ik er meer dan twintig, dan heb ik een kans. Ik weet, er zijn er hier niet veel maar ik zou iedere Duitser die niet aan spelen toekomt in de Bundesliga adviseren om naar Nederland te gaan. Je hebt een goed podium en je kunt je er prima ontwikkelen."

Zijn keuze om voor SC Heerenveen te gaan voetballen was echter snel gemaakt. "Toen Heerenveen belangstelling toonde, dacht ik direct: ja, ik ga naar Nederland. Ik hoorde er veel positieve verhalen over. Aanvallend voetbal en veel goals. Dat zag ik ook toen ik op uitnodiging van Heerenveen de eerste wedstrijd bezocht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner