17.12.2014 13:41

"Succesje voor winterstop hebben we nodig"

Teleurstelling bij NAC Breda coach Eric Hellemons na de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Heerenveen in de Eredivisie. (13-12-14)
Teleurstelling bij NAC Breda coach Eric Hellemons na de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Heerenveen in de Eredivisie. (13-12-14)

NAC Breda snakt naar de winterstop. Voor het zover is wacht onder andere donderdag nog een bekerduel met Excelsior. Een positief resultaat in Rotterdam kunnen de Bredanaars goed gebruiken.

In de Eredivisie staat NAC voorlaatste. Anderhalve week geleden won de ploeg met 0-1 bij SC Cambuur, maar verloor het zaterdag kansloos van sc Heerenveen (0-2). "We dachten dat de winst tegen Cambuur iets extra's kon geven tegen Heerenveen, maar daar hebben we te weinig van teruggezien. Niet in de wil, want die was er absoluut wel, maar in de uitvoering. Zeker verdedigend. Het veld was tegen Heerenveen te groot en in de creativiteit hebben we te weinig teruggezien.", zegt trainer Eric Hellemons op de website van NAC.

Hij vervolgt: "We moeten heel snel van dingen leren, die niet meer mogen voorkomen. De spelers zijn zich daar van bewust. Dat gaat ook om een stukje uitvoering. Nogmaals, je moet dat soort dingen vergeten als in: niet meer doen. Wel moet je het meenemen en naar oplossingen kijken."

Door de belabberde prestaties in de competitie kan NAC middels de KNVB beker-wedstrijd tegen Excelsior wel een opkikker gebruiken. "Voor ons is dit een belangrijke wedstrijd, het zijn wedstrijden die op zich staan. Het zou lekker zijn als we een succesje kunnen boeken voor de winterstop, dat hebben we wel nodig. Qua training, voorbereiding en analyse is dit niet verschillend van competitiewedstrijden. Daar wijken we niet vanaf."

NAC kan in Rotterdam geen beroep doen op centrale verdedigers Henrico Drost (schouder), Jesse van Bezooijen (hamstring) en Aleksandar Damčevski (knie).
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner