18.12.2014 20:23

Excelsior laat in beker niets heel van NAC

De spelers van Excelsior vliegen elkaar tijdens het bekerduel met NAC Breda in de armen na het openingsdoelpunt van Adil Auassar. (18-12-2014).

Excelsior heeft NAC Breda met een ruime nederlaag naar huis gestuurd. De thuisploeg klopte NAC Breda met liefst 6-0. Dit betekent een nieuwe klap voor het kwakkelende NAC Breda. Voor de manschappen van Marinus Dijkhuizen was het een geweldige avond met een hoge uitslag.

Excelsior begon goed aan de wedstrijd en kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Luigi Bruins speelde Adil Auassar in en hij draaide goed weg bij zijn directe tegenstander. Vervolgens had hij de ruimte om uit te halen en aarzelde hij niet. Op een prachtige manier krulde hij de bal hoog in de verre hoek, vanuit de tweede lijn. Daarna ging de thuisploeg op zoek naar de 2-0 en was Rick Kruys gevaarlijk met een hard afstandsschot.

Nog binnen twintig minuten werd de voorsprong verdubbeld. Een hoekschop belandde bij de tweede paal en daar stond Sepp de Roover. Hij besloot om de bal in alle vrijheid terug te koppen op Jelle ten Rouwelaar. De doelman pakte de bal op en wilde verder voetballen. Arbiter Dennis Higler floot echter voor een doelpunt. Zijn assistent vond dat de bal de doellijn had gepasseerd, maar dat bleek bij lange na niet het geval te zijn. Een enorme flater van de arbitrage dus.

Vervolgens kreeg Excelsior mogelijkheden om de score verder uit te breiden, terwijl de bezoekers uit Breda niets wisten te creëren. Er was dan ook niets af te dingen op de voorsprong van de thuisclub, ondanks de foute beslissing van de arbitrage. De ploeg van Eric Hellemons speelde heel ongeïnspireerd en leek geen moment te willen strijden voor de meegereisde supporters uit Breda.

Na rust probeerde Hellemons de wedstrijd te keren met twee aanvallende wissels. Adnane Tighadouini en Stipe Perica kwamen beide in de ploeg. Na een klein uur spelen, kon het eerste schot op doel van NAC Breda aangetekend worden. Jeffrey Sarpong probeerde het van afstand, maar zijn schot miste kracht. Een minuut later kon ook Erik Falkenburg uithalen, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Toch kwam het niet tot echte kansen.

Na ruim een uur spelen, kwam Excelsior zelfs op een 3-0 voorsprong. Het was wederom Auassar die het doel trof. De goal was zowaar nog mooier dan zijn eerste. Ninos Gouriye bereikte hem met een boogbal over de verdediging van NAC. Auassar nam de bal één keer aan en kwam het strafschopgebied binnen. Vervolgens haalde hij verwoestend uit en de bal belandde in de kruising. Vijf minuten later breidde de thuisploeg opnieuw de voorsprong uit. Opnieuw was Gouriye de aangever, ditmaal was Van Weert het eindstation. Vijf minuten voor tijd tikte invaller Kevin Vermeulen nog een voorzet van Daan Bovenberg binnen en Rick Kruys maakte drie minuten later het drama compleet voor NAC, door uit een hoekschop de 6-0 te maken.

Door de overwinning is Excelsior kwartfinalist. De loting van de kwartfinale vindt donderdagavond plaats na de wedstrijd Ajax-Vitesse. Dan is de vraag waar dit bekeravontuur eindigt voor de Rotterdammers. Dit weekend ontvangt Excelsior Ajax in Kralingen. NAC ontvangt Feyenoord in het Rat Verlegh Stadion. NAC zal dan uit een ander vaatje moeten tappen.

Door: Jari Wesselink