20.12.2014 22:34

FC Utrecht wint verrassend eenvoudig bij AZ

Mark Diemers kan zijn vreugde niet op als hij FC Utrecht op 0-3 zet tegen AZ. Het is tevens zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. (20-12-2014)

FC Utrecht heeft zaterdag AZ op simpele wijze in het eigen stadion verslagen met 0-3. De basis voor de overwinning werd in de eerste helft al gelegd door twee doelpunten van Edouard Duplan en Mark Diemers. AZ maakte geen enkel moment aanspraak op een zege en de overwinning voor FC Utrecht is alleszins verdiend.

FC Utrecht liet weinig aan de verbeelding over wat de intenties waren tegen AZ. Vanaf de eerste minuut domineerden de Domstedelingen het duel. Dat resulteerde al snel in een doelpunt voor de bezoekers. Edouard Duplan kon vogeltje vrij een indraaiende vrije trap van Tommy Oar achter Esteban koppen. Nadat Kristoffer Peterson al een grote kans op 0-2 had gemist, haalde Duplan wel de trekker over. Hij schoot knap binnen via de paal op aangeven van Peterson.

De gifbeker was daarmee nog steeds niet leeg voor AZ, want met een heerlijke pegel schoot Mark Diemers FC Utrecht naar 0-3.  Nog in de eerste helft kregen Yassin Ayoub en Rubio Rubin grote kansen op zelfs 0-4, maar beide spelers schoten slordig over en naast. De Alkmaarders mochten zich gelukkig prijzen dat het met de rust ‘maar’ 0-3 was.

AZ liet pas in de tweede helft zijn tanden zien. Het begon feller aan de tweede helft, dan in het eerste bedrijf was geweest en liet zien nog in een goede afloop te geloven. Dit resulteerde al direct in een schot  op de paal van Simon Poulsen. Even later raakte ook Steven Berghuis het houtwerk, met een heerlijk trap op lat. Na deze twee wapenfeiten was het echter gedaan met de wedstrijd. Bij de thuisploeg ontbrak het geloof in een wonderlijke comeback en FC Utrecht kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen.

Door de overwinning stijgt FC Utrecht nu naar het linkerrijte in de Eredivisie. AZ blijft op een keurige vijfde plaats staan. In de eerste speelronde na de winterstop treft AZ FC Dordrecht. FC Utrecht neemt het dan op SC Heerenveen.