29.12.2014 09:48

Update: 'Serie A lonkt voor AZ-verdediger'

De wegen van AZ en groeibriljant Wesley Hoedt (20) lijken na dit seizoen te scheiden. De verdediger heeft de onderhandelingen over een nieuw contract stopgezet.

De verbintenis van Hoedt loopt na dit seizoen af. AZ wilde het contract graag verlengen en deed de speler al meerdere aanbiedingen. Al sinds januari zijn de Alkmaarders bezig om met Hoedt tot een overeenstemming te komen.

"De speler gaf toen aan te willen wachten met praten. Pas enkele weken geleden kwam de club daadwerkelijk met de Heerhugowaarder aan de onderhandelingstafel. Een positief effect sorteerde dit niet", is de officiële verklaring van AZ op de eigen website.

Hoedt beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij AZ. Hij vierde zijn basisdebuut in de Eredivisie en is sindsdien regelmatig een vaste waarde in de ploeg van trainer John van den Brom.

Update: 23-12-2014 09:38:

Volgens de Tubantia wil FC Twente profiteren van de transfervrije status van Hoedt. De verdediger van AZ - die onder trainer Van den Brom definitief is doorgebroken - wil zijn contract niet verlengen, waardoor hij aan het einde van het seizoen transfervrij is. Volgens het Twentse medium zien de Tukkers in Hoedt een versterking voor komend seizoen.

Update: 24-12-2014 09:04:

Twente is niet de enige club met interesse in Hoedt. De twintigjarige verdediger staat volgens het Noordhollands Dagblad namelijk ook in de belangstelling van AS Roma. De Italiaanse club staat momenteel tweede in de Serie A en ziet in Hoedt een welkome versterking. 

Update: 29-12-2014 09:48:

De kans dat Hoedt daadwerkelijk naar Italië vertrekt wordt steeds groter. Naast FC Twente en AS Roma kan Hoedt nog twee clubs toevoegen aan zijn lijstje van geïnteresseerde clubs. Volgens De Telegraaf hebben ook Lazio Roma en Fiorentina belangstelling voor de twintigjarige verdediger van AZ, wiens contract komende zomer afloopt.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner