21.12.2014 12:15

Leeuwin: "We hebben gewoon goed gespeeld"

FC Utrecht-aanvoerder Ramon Leeuwin bedankt de meegereisde supporters na afloop van de wedstrijd tegen AZ. (20-12-2014)
FC Utrecht-aanvoerder Ramon Leeuwin bedankt de meegereisde supporters na afloop van de wedstrijd tegen AZ. (20-12-2014)

FC Utrecht sloot zaterdagavond de eerste seizoenshelft af met een verrassende overwinning bij AZ (0-3). Aanvoerder Ramon Leeuwin zag dat in Alkmaar alles op zijn plaats viel.

"We hebben gewoon goed gespeeld", is Leeuwin zijn eerste reactie voor de camera’s van FOX Sports. "Ik moet zeggen dat we de week hiervoor tegen Ajax ook een goede wedstrijd speelden. Alleen nu stond je verdedigend goed en aanvallend was het ook goed. We hadden een bepaalde tactiek en dat kwam heel goed uit."

De tweede helft werd FC Utrecht teruggedrongen, al kon dat de Domstedelingen niet deren. "Zij spelen met vier spitsen. Twee buitenspelers en twee centrale aanvallers. Dan ga je automatisch iets meer naar achteren. Maar goed, ik denk dat wij nog steeds kansen hebben gehad om eruit te voetballen. Dat hebben we de tweede helft iets minder goed gedaan. Al met al hebben we heel goed gespeeld en bijna niks weggegeven."

FC Utrecht is door de zege op AZ opgeklommen naar de negende plaats in de Eredivisie. Willem II, dat zondag nog in actie komt tegen FC Twente, kan de Utrechters nog naar het rechterrijtje verdringen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner