21.12.2014 14:18

Traoré leidt Vitesse wederom naar overwinning

Renato Ibarra (l.) bespringt Bertrand Traoré (r.), die zojuist de 1-0 heeft gemaakt namens Vitesse in het duel met Heracles Almelo. (21-12-2014)
Renato Ibarra (l.) bespringt Bertrand Traoré (r.), die zojuist de 1-0 heeft gemaakt namens Vitesse in het duel met Heracles Almelo. (21-12-2014)

Vitesse heeft de ruime overwinning op Ajax (0-4) in de KNVB beker een passend vervolg gegeven. De Arnhemmers waren zondagmiddag voor eigen publiek met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo. De Almeloërs komen zodoende steeds verder in de problemen en vooral verdedigend staat het niet goed bij Heracles. Bertrand Traoré was wederom de gevierde man met twee goals voor Vitesse.

Het was de insteek van Heracles om zich ver terug te laten zakken en vanuit een tegenaanval toe te slaan. De bal was dan ook veelvuldig in bezit van Vitesse en op de helft van de Almeloërs. Ondanks het defensieve spel kregen de gasten twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. Goalie Eloy Room lag echter zowel bij een van richting veranderde vrije trap als bij een aardige poging van Illias Bel Hassani goed in de weg. Zakaria Labyad gaf vervolgens namens de thuisploeg de eerste waarschuwing af door een bal van afstand richting de verre hoek te plaatsen. Met een zweefduik bracht Dennis Telgenkamp daar redding op.

Een minuut na de poging van Labyad lag de bal alsnog in het net. Renato Ibarra kwam door over rechts en legde terug op Traoré. Met binnenkant links plaatst hij de bal in de verre hoek. Vervolgens viel er een doelpunt uit het boekje te noteren. Marko Vejinović bracht zichzelf in vrije positie met een slimme loopactie en legde de bal met gevoel vanaf de rechterkant bij de tweede paal. Voor Labyad was het een kwestie van binnen tikken. Op slag van rust kreeg Heracles de volgende klap te verwerken. Davy Pröpper lanceerde Traoré, die op zijn beurt het leder beheerst in de korte hoek schoof.

Direct na de theepauze kreeg Ibarra al een kans op de vierde goal, maar zijn poging werd voor de doellijn weggehaald door Milano Koenders. Ondertussen groeide de irritatie bij de Heraclieden en dat resulteerde in venijnige overtredingen. Vitesse nam na een uur spelen even wat gas terug en dat kwam ze bijna duur te staan. Zowel Oussama Tannane als Bryan Linssen kwam oog in oog te staan met Room. Eerstgenoemde werkte de bal naast het doel, terwijl Linssen op de voeten van de sluitpost stuitte.

Het duel ging uiteindelijk als een nachtkaars uit. Beide ploegen wisten geen echte mogelijkheden meer te creëren. Bosz maakte in de slotfase van de gelegenheid gebruik om wat belangrijke spelers naar de kant te halen en extra rust te geven. Heracles Almelo staat na de nederlaag op een zestiende plek, met evenveel punten als Go Ahead Eagles. Vitesse komt langzaam dichter in de buurt van het linkerrijtje en sluit het jaar 2014 met een goed gevoel af. 

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner