21.12.2014 16:19

Kâzım schiet Feyenoord naar overwinning

Colin Kâzim-Richards kan zijn vuisten ballen nadat hij Feyenoord op een 0-1 voorsprong heeft gezet tegen NAC Breda. (21-12-2014)

Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af. De Rotterdammers waren zondagmiddag met 0-1 te sterk voor het geplaagde NAC Breda. Colin Kâzım-Richards zorgde met zijn zevende doelpunt van het seizoen voor de enige treffer van de wedstrijd.

Na de 6-0 zeperd in het bekertoernooi tegen Excelsior, besloot NAC Breda-trainer Eric Hellemons in te grijpen. De thuisploeg begon niet in een 4-3-3-, maar in een 4-4-2-formatie. Stipe Perica en Adnane Tighadouini vormden het aanvallende duo, Erik Falkenburg speelde als meest vooruitgeschoven middenvelder. Bij Feyenoord stond niet Elvis Manu, maar Jean-Paul Boëtius in de basis.

De eerste 45 minuten van de wedstrijd gingen met weinig hoogtepunten voorbij. Bij de eerste echte kans van NAC Breda was het meteen raak, maar het doelpunt van Erik Falkenburg werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant maakte Colin Kâzım-Richards vlak daarna de 0-1. De Feyenoord-spits gebruikte zijn lichaam goed, hield Gill Swerts van zich af en ramde de bal vervolgens in de lange hoek.

In de eerste helft loste NAC Breda geen enkel schot op doel en ook na rust liet de thuisploeg zich in aanvallend opzicht nauwelijks gelden. Ook Feyenoord kreeg weinig mogelijkheden, maar de bezoekers hadden wel een duidelijk overwicht in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kreeg NAC Breda de eerste echte kans van de wedstrijd, maar de kopbal van Stipe Perica werd vakkundig gekeerd door Kenneth Vermeer.

Door de overwinning gaat Feyenoord als de nummer drie van de Eredivisie de winterstop in. De achterstand op koploper PSV bedraagt twaalf punten. NAC Breda blijft de nummer zeventien in de competitie. De club uit Noord-Brabant heeft een voorsprong van zes punten op hekkensluiter FC Dordrecht.

Door: Vincent Houttuin