21.12.2014 20:41

Schreuder prijst de veerkracht van FC Twente

Trainer Alfred Schreuder van FC Twente werd zondag tijdens de wedstrijd tegen Willem II weggehoond door het publiek, maar stapte toch nog met applaus van het veld. Dankzij een miraculeuze slotfase, met twee doelpunten in blessuretijd, pakten de Tukkers de winst (3-2). "Ongelooflijk wat hier is gebeurd'', stamelde de doorgaans zo nuchtere Schreuder.

"We begonnen goed met veel beweging voorin, maar na de 1-0 haalden we het tempo naar beneden. Als je dan 2-1 achterkomt en ook nog een rode kaart krijgt, kan je nog maar één ding doen: alle ballen naar voren pompen en proberen nog gelijk te maken'', aldus Schreuder, die verdediger Andreas Bjelland in de spits zette en met Torgeir Börven een extra aanvaller inbracht. Beiden kwamen zowaar in de vier minuten extra tijd tot scoren.

Schreuder: "Dit geeft aan dat er heel veel veerkracht in dit elftal zit. Het lijkt wel alsof we verslappen als we de controle hebben en de rug rechten als dat niet zo is. Dat is het verhaal van dit team op dit moment.''