21.12.2014 21:30

Henry gaat nu eerst even rustig aan doen

Na een carrière van twintig mooie jaren besloot Thierry Henry deze maand dat hij stopte met voetballen. De geruchten gingen meteen richting een trainerscarrière, maar dat blijft voorlopig toekomstmuziek voor de Fransman.

"Die ambitie heb ik nog niet, vooral omdat je dan eerst veel moet leren en diploma's moet behalen. Ik ga het eerst even rustig aan doen", zegt de Franse spits tegen Telefoot. "Op een gegeven moment moet je tegen jezelf zeggen dat het zo genoeg is. Iedereen zegt dat het niet makkelijk is om te stoppen. Ik heb dit al zolang overwogen, dat ik er geen problemen mee heb. Ik wilde gewoon dat mensen mij zouden herinneren vanwege mijn carrière."

"Als ik nu terugkijk, zullen er altijd zaken zijn die leuk of minder leuk waren. Ik ben trots op wat ik in die twintig jaar heb bereikt." Henry begon zijn carrière bij AS Monaco, waarna hij via Juventus bij Arsenal belandde. In acht jaar pakte de spits flink wat prijzen, waarna hij vertrok naar FC Barcelona. Henry sluit zijn carrière af in Amerika, bij de New York Redbulls.

Bekijk hier onze diashow over de imposante carrière van Thierry Henry.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner