24.12.2014 13:30

Foto van de Week: Ongelukkige Braber

Robert Braber is teleurgesteld na de competitienederlaag tijdens FC Twente - Willem II (3-2). Voetbal.com Foto van de Week. (21-12-2014)
Robert Braber is teleurgesteld na de competitienederlaag tijdens FC Twente - Willem II (3-2). Voetbal.com Foto van de Week. (21-12-2014)

Het leven van een voetballer gaat niet alleen over rozen. Af en toe zouden spelers willen dat ze een ander beroep hadden uitgekozen. Robert Braber had afgelopen weekend zo’n moment.

Nachtmerrie

Stel je voor… Je bent wisselspeler van Willem II en mag tijdens het competitieduel met FC Twente in de negentigste minuut invallen. Op dat moment staat jouw team met 2-1 voor, maar in de blessuretijd verlies je het duel met 3-2. Hoe teleurgesteld ben je dan? Robert Braber kan er na afgelopen weekend over meepraten. Het overkwam de aanvallende middenvelder van de Tilburgers namelijk en zijn teleurstelling is daarom te verklaren.

Bedankt coach

Braber – die afgelopen zomer overkwam van het gedegradeerde RKC Waalwijk – was natuurlijk hartstikke blij dat hij mocht invallen. Welke speler wil er nou niet in de negentigste minuut in het veld komen? De Rotterdammer moet het dit seizoen veelal met invalbeurten doen, dus hoogstwaarschijnlijk was hij daadwerkelijk blij dat hij een bijdrage mocht leveren aan de 'overwinning' op FC Twente. Het werden echter de meest afschuwelijke minuten uit zijn carrière. Met Braber als vervanger van sterkhouder Samuel Armenteros werd de voorsprong weggeven. Alsof de gelijkmaker van Andreas Bjelland nog niet erg genoeg was, schoot Torgeir Børven ook nog de 3-2 tegen de touwen.

Kleine domper

De nederlaag tegen Twente was zuur, maar laten we positief blijven. Het afgelopen seizoen promoveerde Willem II naar de Eredivisie. De nederlaag tegen Twente is slechts een kleine domper op het tot dusver succesvolle seizoen van de Tilburgers. Willem II gaat namelijk de winterstop in met twintig punten uit zeventien wedstrijden en staat daarmee op de twaalfde plaats. Bovendien kan Willem II rekenen op veel positieve kritieken wegens het spel. Oké, als ze hadden gewonnen van Twente dan hadden ze nu op de negende plaats gestaan, maar in Tilburg zal men deze domper snel vergeten. Als Willem II ook komend seizoen actief is in de Eredivisie – en daar lijkt het vooralsnog wel op – dan is het seizoen van de Tilburgers geslaagd. Braber zal de afgelopen dagen waarschijnlijk slecht hebben geslapen, maar kop op Robert. Na de winterstop staat er weer een belangrijk duel met Go Ahead Eagles op het programma. Punten pakken tegen de Deventenaren is natuurlijk veel belangrijker dan een stunt tegen Twente.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner