22.12.2014 22:09

Ambitieus Excelsior wil stadion uitbreiden

Het kunstgrasveld op Woudestein ligt er goed bij. (15-07-2011)
Het kunstgrasveld op Woudestein ligt er goed bij. (15-07-2011)

2014 was een goed jaar voor Excelsior. De Rotterdammers promoveerden uit de Jupiler League en maakten in de eerste seizoenshelft een goede indruk in de Eredivisie. Excelsior hoopt in de toekomst de capaciteit van het stadion te verhogen.

Commercieel directeur Wouter Gudde heeft de ambitie om Woudestein uit te breiden, maar dan zal het stadion wel vaker uitverkocht moeten zijn. "Willen we echt groeien, moeten we structureel uitverkocht zijn. Hoe langer wij in de Eredivisie spelen, hoe sneller dat zal gaan. We zijn achter de schermen druk bezig met een beleidsplan te schrijven en daar hoort dit zeker bij. Als we die ambitie niet hebben, kunnen we beter stoppen", vertelt Gudde aan RTV Rijnmond.

Ferry de Haan, algemeen directeur bij Excelsior, weet dat de club de mensen uit de regio naar het stadion moet lokken. "Daarvoor hebben wij drie jaar geleden een database opgebouwd. De vrijetijdsbesteding in Rotterdam is afgelopen tijd erg veranderd en mensen kunnen steeds meer doen. De mensen komen dus niet meer automatisch naar ons toe, maar wij moeten ze wel blijven bereiken. Door middel van die database hopen wij iedereen er attent op te maken wat er allemaal te doen is bij Excelsior."

De eerste stappen zijn in ieder geval gezet. Gudde geeft aan dat ze op dit moment bezig zijn met het verhogen van de sfeer op Woudestein. "De blauwe stoeltjes worden vervangen en dat zorgt ervoor dat we na de winterstop in een rood-zwart stadion kunnen spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner