26.12.2014 09:00

Top 3 eerste seizoenshelft in de Eredivisie

De eerste seizoenshelft van de Eredivisie zit erop. Voor sommige teams is het er een die voor aangename feestdagen zorgt. Daarom maken zij deel uit van de top 3 van Voetbal.com

3. Willem II (12e met 20 punten)
De Tricolores sluiten de eerste seizoenshelft af als nummer twaalf van de ranglijst. Dat is voor de promovendus een uitstekende prestatie. Als de ploeg van Jurgen Streppel wat meer geluk had gehad in de laatste minuten in Enschede (3-2 verlies tegen FC Twente) dan had de ploeg nog hoger gestaan. Het is echter niet alleen de positie op de ranglijst die Willem II deze derde plek oplevert. Ook het vertoonde spel is een compliment waard. Hét moment van de eerste seizoenshelft zal de overwinning in de Kuip op Feyenoord zijn voor de Brabanders. Dankzij goals van Frank van der Struijk en Samuel Armenteros wist Willem II zeer knap drie punten mee te nemen uit Rotterdam. Armenteros speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Feyenoord, maar wist daar geen indruk te maken. Dit seizoen is hij opgeleefd in Tilburg en maakte hij al acht competitietreffers.

2. SC Cambuur (7e met 26 punten)
Vorig seizoen kregen de Friezen al de complimenten voor het vertoonde spel en de uitstekende twaalfde positie op het eind van het seizoen. Dit seizoen gaat het nog beter met de ploeg van trainer Henk de Jong. Cambuur heeft zich stevig in de subtop genesteld, op de zevende plaats. Op die rangschikking is niets af te dingen. Het team speelt fris en aanvallend voetbal met leuke spelers als Bartholomew Ogbeche, Furdjell Narsingh en Sander van de Streek. Een aderlating voor de Friezen is dat het na de winterstop niet meer kan beschikken over revelatie Albert Rusnák. De Slowaak speelt dan zijn wedstrijden in het shirt van FC Groningen. Als Cambuur aan het eind van de rit nog steeds op de huidige positie op de ranglijst staat, dan mag het aantreden in de play-offs om Europees voetbal.

1. PEC Zwolle (4e met 29 punten)
Nadat de Zwollenaren de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal wonnen ten koste van landskampioen Ajax, dacht iedereen dat PEC het maximale had bereikt. Niets blijkt minder waar, want de ploeg van Ron Jans heeft de eerste seizoenshelft als nummer vier afgesloten. Boven teams als FC Twente en AZ Alkmaar. Een plek die aan het eind van het seizoen wellicht rechtstreekse plaatsing voor Europa League-voetbal betekent. Dat hangt uiteindelijk af van de winnaar van de KNVB beker. Daarnaast kan de ploeg de bekerwinst nog prolongeren, want Zwolle zit bij de laatste acht van het bekertoernooi. Met Tomáš Necid heeft Jans een echte spits in de gelederen, die al liefst acht keer scoorde dit seizoen. De Tsjechische international is een versterking gebleken ten opzichte van vorig jaar en misschien wel de reden waarom Zwolle dit seizoen nog beter presteert dan vorig seizoen. Het verblijf van Necid blijft waarschijnlijk wel beperkt tot één seizoen, want hij wordt begeerd door vele clubs.

 

Door: Jari Wesselink

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner