30.12.2014 22:17

Assistkoning: "Veel aan Twente te danken"

Dušan Tadić maakte de afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar het Southampton van Ronald Koeman. Tot nu toe verloopt het voorspoedig voor de Serviër in de Premier League. Southampton staat vierde en Tadić was al goed voor één doelpunt en zeven assists in de competitie.

Op de website van FC Twente kijkt Tadić terug op zijn tijd bij de Tukkers en zijn eerste halfjaar in de Premier League. "Het is natuurlijk altijd een droom voor mij geweest om in een grote competitie als de Premier League te spelen", aldus Tadić. "Toen deze kans kwam was dit voor mij de mogelijkheid om op zo'n hoog niveau te spelen. In een grote sterke competitie met allemaal topspelers op het veld."

"Tot nu toe zijn mijn verwachtingen uitgekomen. Ik heb altijd vertrouwen en geloof in mijn kwaliteiten gehad dat ik deze nieuwe stap aan zou kunnen. Het voelt daarom goed om ook hier van waarde te zijn. Het grote verschil met de Nederlandse competitie is het fysieke deel, in Engeland kosten wedstrijden meer kracht."

Vorig seizoen eindigde Tadić met FC Twente op de derde plaats in de Eredivisie. "Een goede prestatie van het team en het is mooi om belangrijk te zijn geweest voor de ploeg. Ik kreeg veel energie van de wedstrijden bij FC Twente en ik heb veel aan de club te danken. Af en toe heb ik nog contact met Andreas Bjelland en Alfred Schreuder. De laatste jaren zijn goed geweest voor mijn ontwikkeling en mede door de trainers heb ik deze stap naar de Premier League kunnen maken. Zij zijn heel belangrijk voor mij geweest."

"We hadden vorig seizoen een goede mix van jonge talenten en sterke ervaren spelers, toen zag je al dat de jonge spelers groeide", vervolgt de Serviër, die zijn oude team nog steeds volgt. "Ik probeer zo veel mogelijk wedstrijden op tv te zien. Het team is nog jonger dan vorig jaar, maar de ploeg heeft met deze spelers veel potentie. Ik hoop na de winterstop nog even terug te komen bij FC Twente. Ik heb altijd een goede band met de supporters gehad en ook zij zijn belangrijk voor mij geweest, daarom zou ik het mooi vinden om binnenkort even terug te komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner