03.01.2015 10:14

Heerenveen-aanwinst: "Dit is perfecte stap"

SC Heerenveen legde vrijdag de Deense middenvelder Younes Namli voor 2.5 jaar vast. De twintigjarige speler komt over van de Deense eersteklasser Akademisk BK. "Dit is een perfecte stap."

"In Denemarken ligt de nadruk op fysiek, in Nederland is techniek belangrijker. Ik denk daarom dat het voetbal in de Eredivisie mij veel beter ligt", zegt Namli op de website van sc Heerenveen. "Ik speel waar de trainer wil dat ik speel, maar mijn voorkeur gaat uit naar een aanvallende rol op het middenveld." Daarom wordt Namli ook gezien als opvolger van Daley Sinkgraven, die vroeg of laat zal vertrekken uit Friesland.

Namli liep eerder al een stage bij Heerenveen. Dat gebeurde na een tip van oud-Heerenveen-speler Marc Nygaard. "Ik heb met Marc bij Akademisk BK gespeeld. Hij is eerlijke en ervaren man en vertelde me veel goeds over Heerenveen. Hij denkt dat dit de juiste keuze is voor mij. Ik wil me bij Heerenveen verder ontwikkelen en met mijn spel de club en fans blij maken."

Manager voetbalzaken Hans Vonk van Heerenveen is content met de nieuwe aanwinst. "Younes is een welkome versterking. Zijn komst geeft ons aanvallend extra mogelijkheden."

Namli begon als vierjarig jochie met voetballen in een voorstad van Kopenhagen. Het talent kwam terecht bij de Deense topclub Brøndby IF, maar daar slaagde hij wegens blessures nooit. Omdat Akademisk BK hem later oppikte kwam zijn voetbalcarrière alsnog van de grond. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde Namli in de hoofdmacht van Akademisk BK.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner