06.01.2015 21:30

"Ze zeiden: misschien kan hij toch wel wat"

Mike van der Hoorn lijkt het even allemaal niet meer te snappen tijdens Ajax - Willem II. (06-12-2014)
Mike van der Hoorn lijkt het even allemaal niet meer te snappen tijdens Ajax - Willem II. (06-12-2014)

Het jaar 2014 was een bijzonder jaar voor Mike van der Hoorn. De verdediger wisselde ongelukkige momenten af met ongelukkigere momenten, maar sloot het voetbaljaar toch goed af met een belangrijk doelpunt voor zijn werkgever.

"Ik heb er van genoten. Het is lekker dat je net voor het nieuwe jaar nog zo'n wedstrijd meemaakt", kijkt de verdediger met Ajax TV terug op de uitwedstrijd tegen Excelsior, waarin Van der Hoorn in de slotfase werd ingebracht als pinchhitter en in die rol de 0-1 tegen de touwen ramde.

De opluchting van Van der Hoorn was extra groot, omdat hij door enkele slippertjes niet echt geliefd was in de voetbalwereld. "Als je kritiek krijgt, heb je weer een momentje nodig om iets goeds neer te zetten. Als je dan zo hard werkt, weet je dat het ook een keer wordt beloond. Eerst kon ik er niets van en daarna zeiden ze: misschien kan hij toch wat."

"Ik ben tevreden over de manier waarop ik me bij Jong Ajax heb laten zien. Ook hoe ik me daar mentaal sterk heb gehouden. "Ik voel me nog zeer gretig en zal keihard blijven knokken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner