10.01.2015 19:55

Paris Saint-Germain gaat verrassend onderuit

Paris Saint-Germain heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen degradatiekandidaat SC Bastia. De landskampioen verloor op Corsica met 4-2 en verspeelde daarmee belangrijke punten in de strijd om de Franse landstitel in de Ligue 1. PSG staat nu drie punten achter Olympique Marseille en gelijk met Olympique Lyon, dat zondag nog thuis tegen Toulouse speelt.

PSG leek aanvankelijk een makkelijke avond te hebben toen Lucas Moura en Adrien Rabiot de Parijzenaars, met Gregory van der Wiel in de basis, binnen twintig minuten op 0-2 zetten. Door een benutte strafschop van Ryad Boudebouz kwam de thuisploeg na een half uur terug in de wedstrijd en vlak voor rust werd het zelfs gelijk, door François Modesto. Julian Palmieri maakte na een krap uur 3-2 en hij scoorde in de laatste minuut nogmaals.

Bastia klimt door de stunt van de negentiende naar de veertiende plaats.