13.01.2015 09:25

"Dat doet wel iets met een jonge speler"

De soap rondom AZ-verdediger Wesley Hoedt blijft voorlopig nog wel even doorgaan. De mandekker heeft een aflopend contract - wil niet verlengen - en staat in de belangstelling van Lazio.

Lazio Roma heeft zich officieel gemeld voor Hoedt en heeft AZ acht ton geboden voor de verdediger. Daar gaan de Alkmaarders echter niet mee akkoord. Het begint uit de hand te lopen, maar daar denkt directeur voetbalzaken Earnest Stewart anders over. "Er is geen sprake van ruzie. Onze pech is dat Lazio zich heeft gemeld. En ik kan me voorstellen dat je daar dan voor valt, want het is toch een roemruchte club. Dat doet wel iets met een jonge speler", vertelt Stewart aan Voetbal International.

"Voor ons is het vervelend, aangezien we al elf maanden bezig waren Wesley langer vast te leggen. Een jongen die hier is opgeleid, zie je het liefst eerst een paar jaar bij AZ blijven voordat hij de stap naar het buitenland maakt." Mocht Lazio niet een akkoord bereiken met AZ dan wacht de club tot de zomer. Hoedt - die ook kan rekenen op belangstelling van Ajax, Feyenoord en FC Twente - is dan transfervrij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner