14.01.2015 10:46

Heerenveen hoorde niets van Köln over Uth

Mark Uth applaudisseert voor de meegereisde supporters na afloop van het duel met NAC Breda in de Eredivisie. (13-12-14)
Mark Uth applaudisseert voor de meegereisde supporters na afloop van het duel met NAC Breda in de Eredivisie. (13-12-14)

Duitse media linken Mark Uth aan zijn voormalige club 1. FC Köln. Concreet is die interesse voor de sc Heerenveen-spits (nog) niet. Volgens zijn huidige club heeft Köln zich nog niet gemeld in Friesland.

Dat heeft manager voetbalzaken Hans Vonk laten weten aan de Leeuwarder Courant. Uth maakt er zelf geen geheim van terug te willen keren naar zijn vaderland. Zijn doel is om later in de Bundesliga te spelen, waar Köln nu in uitkomt.

Bij FC Köln maakte Uth nooit minuten op het hoogste niveau van Duitsland. De topschutter van sc Heerenveen kwam uit voor het tweede team toen de Friezen hem in 2012 overnamen. Lang moest Uth Alfred Finnbogason voor zich dulden, maar hij vertrok deze zomer.

Uth vulde die vacature goed in. Dat er nu belangstelling voor Uth ontstaat is ook niet gek, want de spits is momenteel topscorer van de Eredivisie. Net als Michiel Kramer van ADO Den Haag maakte hij er elf. 
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner