16.01.2015 22:43

De Boer: "Hadden niet de frisheid die ik eis"

Frank de Boer kijkt gespannen naar de wedstrijd Ajax - Willem II. (06-12-2014)
Frank de Boer kijkt gespannen naar de wedstrijd Ajax - Willem II. (06-12-2014)

Frank de Boer heeft weinig goede woorden over voor het spel van Ajax. De coach zag zijn ploeg weliswaar met 2-0 van FC Groningen winnen, maar het spel stemt hem niet tevreden.

"We zijn tevreden met de drie punten en blij dat we de nul hebben gehouden, maar als je naar het totale plaatje kijkt dan kun je onmogelijk tevreden zijn", stelt De Boer tegenover FOX Sports. 

Toch zag hij een lichtpuntje aan de overwinning. "Als je slechte wedstrijden weet te winnen, dan word je kampioen. Dat zeggen ze wel eens, maar we moeten niet vergeten dat we nog een concurrent voor ons hebben (PSV) en een zwaar programma voor de boeg. Dus we moeten niet te vroeg juichen. We zullen het zien aan het einde van het seizoen."

De Boer twijfelt nu of hij zijn spelers langer rust had moeten geven op trainingskamp. "Het leek alsof een paar jongens er in de 70e minuut al doorheen zaten en dat de rest van de jongens niet echt de frisheid had die ik van de jongens eis. Misschien hebben we hard getraind in de winterstop, maar we zien dat als investering voor de tweede seizoenshelft. Natuurlijk is het een risico dat de jongens maar één dagje vrij hebben gehad." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner