17.01.2015 11:26

Van Anholt wil waardig afscheid in Friesland

Pele van Anholt wil op een waardige manier afscheid nemen bij sc Heerenveen. Het is geen geheim dat de vleugelverdediger in de zomer een stap hogerop wenst te zetten, dat hoopt Van Anholt te doen met het behalen van een Europese ticket met Heerenveen.

"Ik hoorde de trainer laatst zeggen dat wij het jongste eerste elftal van Europa hebben", begint de verdediger tegenover de Leeuwarder Courant. "Dat is eigenlijk ongelooflijk. Je hebt het in de eerste seizoenshelft denk ik wel teruggezien aan ons spel. We voetbalden soms goed, maar het ontbrak vaak aan slimheid. Je ziet dat, vind ik, in de hele Eredivisie terug."

Van Anholt is altijd open en eerlijk geweest over zijn toekomst in het betaalde voetbal. "Afgelopen zomer wilde de club me niet laten gaan. Je weet nooit wat er deze maand nog gebeurt, maar ik vind dit geen ideaal moment om van club te wisselen. Liefst maak ik het seizoen af, om dan te verkassen naar een club in binnen- of buitenland."

Ondertussen blijft de vleugelverdediger ambitieus als het gaat om de doelstelling van de Friezen dit seizoen. "We hebben in de eerste competitiehelft best laten zien dat we goed kunnen voetballen. Het zat best aardig in elkaar, maar te vaak liepen we in het mes. Nu we er een paar spelers bij hebben en in de breedte iets sterker zijn geworden, gaan we sowieso meer punten pakken."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner