17.01.2015 12:28

"Als het waar is, zou ik me genaaid voelen"

Arjan Swinkels heeft niks gemerkt van mogelijke matchfixing bij Willem II tijdens het seizoen 2009/2010. De wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord zouden bewust verloren zijn door de Tilburgers. Swinkels was in die periode centrale verdediger bij de Tilburgers.

"Als het waar is wat wordt gezegd, zou ik me genaaid voelen. Ik kan één dingen zeggen: ik weet van niets. Echt niet", reageert Swinkels tegenover Voetbal International. "Ik ben een jongen van de club. Je gaat toch niet over de rug van je club of van je ploeggenoten je werkgever duperen? Echt, nogmaals: mij is niets van matchfixing bekend."

"Ik kan niet zeggen of het klopt wat wordt geschreven. Zoals ik het ook niet kan ontkennen. Simpelweg omdat ik het niet weet. Ik kan alleen zeggen dat ik in die duels nooit iets heb gemerkt van eventuele matchfixing. Bovendien: kijk de statistieken van Willem II er op na en je ziet dat een 4-0 nederlaag in Amsterdam voor Willem II-begrippen geen gekke uitslag is."

Ibrahim Kargbo klapte uit de school tegenover de Volkskrant over de matchfixing. "Ben ik nou zo blind geweest dat ik er niets van gemerkt heb? Dat soort gedachten spoken nu door mijn hoofd", reageert de speler van Lierse. "Ik heb en had geen enkele informatie over matchfixing en hoop dat de waarheid boven komt."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner