19.01.2015 09:58

"Deze 0-3 is een klap, maar we moeten door"

Heracles Almelo is in 2015 slecht uit de startblokken gekomen. De Heraclieden gingen zondag pijnlijk onderuit tegen promovendus Excelsior (0-3), tot grote frustratie van trainer John Stegeman.

De Almeloërs gingen in de winterstop naar Spanje op trainingskamp en dat verliep volgens Stegeman uitstekend. "We hadden een goed gevoel, maar dat zegt dus geen ene moer. Deze 0-3 is een klap, maar we moeten door", laat de oefenmeester aan TC Tubantia weten.

"Zonder Excelsior tekort te doen, maar deze nederlaag hebben we vooral aan onszelf te wijten. Tot aan de eerste goal was er niet veel aan de hand", concludeert Stegeman. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen vult hem aan. "Daarna kregen wij de controle. We hadden vandaag bewust gekozen voor een behoudende speelstijl waarbij we meer vanuit de counter wilden spelen."

Heracles staat met zestien punten op de vijftiende plaats in de Eredivisie. De Heraclieden hebben evenveel punten als nummer zestien Go Ahead Eagles, maar het doelsaldo van Heracles is iets beter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner