19.01.2015 11:26

Lodeweges: "Ik dacht: die scheurt alles af"

Dankzij twee prachtige doelpunten won sc Heerenveen zondag op bezoek bij FC Utrecht (1-2). Met name de assist van Joey van den Berg op Sam Larsson, die de 0-2 binnenschoot, was een lust voor het oog.

Halverwege de tweede helft ontving Van den Berg aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal en met een rabona bereikte hij Larsson, die beheerst de 0-2 op het scorebord zette. "Ik dacht: die scheurt alles af. Niet te geloven", vertelt Lodeweges op de clubwebsite van sc Heerenveen.

Het spel van de Friezen was in het duel met FC Utrecht ondermaats, maar dat kan Lodeweges niet deren. "We hebben ook wel eens heel goed gespeeld en de punten niet gekregen. Ik vind als het niet erg om zulke wedstrijden soms op zo’n manier te winnen als vandaag. Bij het voetbal dat ik nastreef, denk ik dat het wel beter had gekund. Maar dit kan ook als doping werken: je haalt drie punten in een uitwedstrijd tegen een medeconcurrent en we stijgen op de ranglijst. Dit kan ons heel goed doen."

De Domstedelingen domineerden grote delen van de wedstrijd, maar het team van Lodeweges hield stand. "We hebben moeten knokken, we hadden niet altijd grip op de wedstrijd. Ik vond het heel matig, de eerste dertig minuten. De ruimtes waren te groot, we stonden te ver uit elkaar. Dat is echt lastig verdedigen, probeer dan maar eens druk op de bal te krijgen. Dat hebben we later rechtgezet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner