20.01.2015 11:52

Van den Berg: "Niet veel mensen geloven me"

Joey van den Berg van sc Heerenveen ziet een bekende in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle. (26-10-2014)
Joey van den Berg van sc Heerenveen ziet een bekende in het IJsseldeltastadion van PEC Zwolle. (26-10-2014)

Joey van den Berg verraste afgelopen weekend vriend en vijand door een assist af te leveren met een bal achter het standbeen. De middenvelder was zelf minder verrast.

"Niet veel mensen geloven me, maar ik was vroeger een heel goede zaalvoetballer. Ik gooide er geregeld een paar scharen of andere schijnbewegingen uit. Maar toen ik ruim vier jaar geleden terugkeerde in het profvoetbal, heb ik mezelf voorgenomen om vooral heel zakelijk te spelen. Vanaf dat moment ben ik de technische hoogstandjes een beetje kwijtgeraakt", vertelt Van den Berg aan het Algemeen Dagblad.

Van den Berg heeft niet het imago van een technisch begaafde speler, maar men kent hem meer als een 'kaartenpakker'. "Precies. Ik wilde tegen FC Utrecht eens een andere kant van mezelf laten zien. Mensen associëren de voetballer Joey van den Berg vooral als een harde werker op het middenveld. In mijn type spel is inderdaad niet veel plaats voor gekkigheden. En bovendien: de meeste spelers tonen hun trucs als ze met 2-0 of 3-0 voorstaan."  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner