20.01.2015 14:45

Stekelenburg heeft geen spijt van overstap

Maarten Stekelenburg bedankt het publiek van AS Monaco na afloop van het Franse bekerduel AS Monaco - EA Guinkamp. (14-01-2015)
Maarten Stekelenburg bedankt het publiek van AS Monaco na afloop van het Franse bekerduel AS Monaco - EA Guinkamp. (14-01-2015)

Maarten Stekelenburg verdient tegenwoordig zijn boterham in Frankrijk. Bij AS Monaco is de Nederlandse doelman echter tweede keeper, waardoor hij alleen in het bekertoernooi zijn kwaliteiten kan laten zien. Stekelenburg is echter niet rouwig om zijn stap naar de Ligue 1.

"Ik kwam hier als tweede keeper. Ze zeiden dat ik wel de bekerwedstrijden mocht keepen en dat gaat tot nu toe uitstekend. Ik vind het hier fantastisch", vertelt de oud-doelman van Ajax op de clubwebsite van de Monegasken.

"Het was een behoorlijke uitdaging om van een ploeg die in de Championship speelt naar een elftal te gaan dat uitkomt in de Champions League. Ik kan iedere dag op topniveau trainen en het team doet het goed in de beker, de competitie en de Champions League", legt Stekelenburg zijn geluk uit.

De goalie vertrok bij Fulham nadat de ploeg degradeerde uit de Premier League. Daarvoor stond de in Haarlem geboren Stekelenburg onder de lat bij AS Roma en Ajax. Na het huidige seizoen moet de Nederlander terugkeren bij Fulham, waar hij nog over een contract tot medio 2017 beschikt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner