21.01.2015 16:34

Zwolle-speler met een doel: "Meer rendement"

PEC Zwolle speler Jody Lukoki na de wedstrijd tegen NAC Breda in de Eredivisie. (17-01-15)
PEC Zwolle speler Jody Lukoki na de wedstrijd tegen NAC Breda in de Eredivisie. (17-01-15)

Jody Lukoki verliet afgelopen zomer Ajax voor PEC Zwolle. De buitenspeler is volwassen geworden in Zwolle, maar wil nog wel werken aan zijn rendement. 

"Ik ben nu wat jaartjes ouder en wijzer, hè. Ik woon op mezelf in Zwolle, kook voor mezelf. In dat opzicht ben ik een heel andere Jody Lukoki dan vroeger. Ik ben echt niet meer de speeltuinvoetballer die ik volgens sommigen bij Ajax was", vertelt de aanvaller aan Voetbal International. "Bovendien: je wordt alleen maar beter door elke week kritisch naar je eigen spel te ijken. In mijn tijd bij Cambuur hamerde Dwight Lodeweges al vaak erop dat mijn voorzetten vaker tot een doelpunt moeten leiden."

"Meer efficiency, meer rendement. Daar train ik bij PEC Zwolle nu ook bewust op. Want ook Ron Jans vindt dat ik hierin nog heel veel progressie kan boeken. Hij wijst me er elke dag op: Steeds je mannetje passeren, steeds die voorzet geven. En niet te snel tevreden zijn na een goed optreden. Al kan ik niet ontkennen dat het kippenvel op mijn armen stond toen ik onder applaus van twaalfduizend mensen naar de kant werd gehaald tegen NAC. Een mooie beloning na een heerlijke wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner