22.01.2015 20:29

De Leeuw: Geen bankgarantie, geen transfer

Michael de Leeuw in actie voor FC Groningen tijdens het oefenduel met KAA Gent. (09-01-2015)
Michael de Leeuw in actie voor FC Groningen tijdens het oefenduel met KAA Gent. (09-01-2015)

Na vier ploegen in Nederland kan Michael de Leeuw aan de slag in China. Jiangsu Sainty is geïnteresseerd en de ploeg kan de spits van FC Groningen betalen, maar de Eredivisionist wil meer zekerheid over het betalen van de transfersom. Dit leverden de Chinezen niet.

"Het bedrag klopte absoluut, maar er was nog één groot punt. Wij wilden dat zij een bankgarantie overlegden", geeft directeur Hans Nijland aan tegenover de Voetbal International. "En daar zijn ze tot op heden niet toe in staat geweest. Dat was voor ons een absolute voorwaarde."

Met een bankgarantie heeft FC Groningen de zekerheid dat de transfersom voor een bepaalde periode wordt voldaan. De club uit het noorden van het land eiste dit. "Dat lijkt me logisch, omdat wij snel moeten anticiperen en een vervanger voor Michael moeten aantrekken. We gunnen Michael zijn avontuur, maar we willen geen risico lopen", is Nijland eerlijk. 

"Dat lijkt me logisch, omdat wij snel moeten anticiperen en een vervanger voor Michael moeten aantrekken. We gunnen Michael zijn avontuur, maar we willen geen risico lopen." Mocht De Leeuw alsnog naar China verkassen, dan is Mike van Duinen, nu nog uitkomend voor ADO Den Haag, de mogelijke opvolger van de spits.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner