25.01.2015 16:20

Matige Brabantse derby eindigt in gelijkspel

NAC Breda en Willem II moeten genoegen nemen met één punt. De Brabantse derby leverde weinig spektakel op. Er werden amper kansen gecreëerd, waardoor het niet gek was dat er na afloop 0-0 op het scorebord stond.

Het eerste kwartier van NAC Breda – Willem II was alleraardigst. Over en weer werden er een aantal mogelijkheden gecreëerd. De grootste kans was voor Samuel Armenteros, maar de Zweedse aanvaller raakte de lat. Na de eerste vijftien minuten zakte het niveau van de wedstrijd ver terug. Willem II had een licht overwicht, maar omdat NAC zich ver liet terugzakken was Willem II amper instaat om tot mogelijkheden te komen. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 0-0 tussenstand.

Direct na rust was het voetbal nog altijd niet goed, maar werd er – vooral door NAC – wel veel strijd geleverd. De beginfase na rust was dan ook voor de thuisploeg. De Bredanaars kregen na een flinke mispeer van Dries Wuytens een grote kans, maar Guyon Fernandez kwam niet tot scoren omdat Willem II-doelman Kostas Lamprou op tijd uit zijn doel was. NAC vocht zich in de tweede helft terug in de wedstrijd, maar kreeg bijna de deksel op de neus.

Robert Braber kreeg in de 69e minuut namelijk een grote kopkans, maar de lange middenvelder mikte naast. Nog geen minuut later had NAC op voorsprong moeten komen. Fernandez was zijn directe tegenstander te slim af, maar zag vervolgens Frank van der Struijk zijn inzet van de doellijn afhalen. In de slotfase gunde NAC-trainer Robert Maaskant nog een debuut aan A-junior Miloš Zukanović, maar ook de Servische spits kwam niet tot scoren. Het bleef 0-0 in Breda.

NAC komt dankzij het gelijkspel op veertien punten uit negentien wedstrijden. Willem II heeft nu 24 punten. NAC gaat komend weekend op bezoek bij Excelsior, terwijl Willem II zal afreizen naar Eindhoven voor een duel met koploper PSV.

Door: Jurre Hermans