26.01.2015 09:03

De Kromme weer kritisch op Feyenoord-spits

Colin Kâzım-Richards kan weinig goed doen bij Feyenoord-legende Willem van Hanegem. De Kromme liet zich dit seizoen al vaker negatief uit over de Turks-Engelse spits en dat doet hij maandag in zijn gebruikelijke column in het Algemeen Dagblad weer. "Met een aardige spits erbij was Feyenoord dit seizoen kampioen geworden."

Van Hanegem zag Kâzım-Richards zondag in De Klassieker tegen Ajax in de eerste helft een dot van een kans missen. "Ze vinden het in De Kuip niet aardig als ik het zeg, maar waarom in godsnaam heeft Feyenoord afgelopen zomer geen spitsje gekocht, of waarom is dat nu niet gebeurd? Het scheelt alles."

Ajax – Feyenoord eindigde in 0-0, waardoor de achterstand van de Rotterdammers op koploper PSV nu veertien punten bedraagt. Feyenoord lijkt het kampioenschap te kunnen vergeten. "Dat komt alleen maar omdat er structureel te weinig gescoord wordt. Verder klopt alles; een sterke verdediging, een goeie keeper, een prima middenveld. Maar met Immers en Kazim komt de ploeg niet verder."

"Op de plaats van Immers moet een jongen met wie je kunt voetballen en die rust in het spel brengt. Op de plaats van Kazim is iemand nodig die alleen maar aan scoren denkt. Veel ingewikkelder is het probleem niet. PSV is voor mij op dit moment de enige serieuze kampioenskandidaat."

Het is niet de eerste keer dat Van Hanegem zich dit seizoen negatief uitlaat over de spits van Feyenoord. Aan het begin van het seizoen vergeleek De Kromme Kâzım-Richards met Beertje Colargol. In de aanloop naar De Klassieker zei Van Hanegem het volgende: "Ik wil niet steeds over dezelfde spelers kritisch doen, en ik bedoel het ook niet kwetsend, en laat ik over Kazim gewoon mijn mond houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner