26.01.2015 12:21

"We hebben een soort vader-zoon-relatie"

Jody Lukoki is op zijn plek bij PEC Zwolle. De buitenspeler werd in de zomer overgenomen van Ajax en hij is dit seizoen een vaste waarde bij de Zwollenaren. Naar eigen zeggen heeft Lukoki een speciale band met trainer Ron Jans.

"Eigenlijk hebben we een soort vader-zoon-relatie", vertelt de 22-jarige aanvaller in het Algemeen Dagblad. "Ik kan hem wel boos maken maar ik weet dat hij dat niet lang kan blijven. Hij is elke dag met me bezig en ik ga voor hem door het vuur."

"Als je een goede band hebt met iemand, doe je alles voor diegene. Er zijn soms momentjes dat je bijvoorbeeld even niet wil omschakelen", vervolgt Lukoki. "Nu denk je: ik moet gewoon. Deze trainer begrijpt me. Ik heb een heel goede klik met hem."

De aanvaller van PEC Zwolle vindt zijn relatie met Jans onvergelijkbaar met de relatie die hij met Ajax-trainer Frank de Boer had. "Een klik die ik met Frank de Boer bij Ajax niet had. Jans is veel meer met me bezig. Daardoor voel ik me veilig en vertrouwd."

Jans is op zijn beurt erg blij met Lukoki, die het niet altijd zo nauw neemt met de regels. "Jody overkomt wel eens wat. Dan staat ie op het trainingsveld en heeft hij zijn oordopjes nog in en dan zit hij nog weer even op het toilet. Soms zeg je iets, maar is hij met zijn gedachte ergens anders. Maar nooit op een vervelende manier. Hij is altijd vrolijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner