27.01.2015 22:34

Ziyech-show brengt Twente naar halve finale

Met een mooie assist en twee nog mooiere goals was Hakim Ziyech dinsdag de grote man in Enschede. Hoogstpersoonlijk hielp hij FC Twente langs AZ en bracht zijn ploeg naar de halve finale van de KNVB beker.

FC Twente was de eerste helft heer en meester. Al in de tweede minuut raakte de thuisploeg de paal, waarmee de toon was gezet. Renato Tapia stond aan het einde van een mooie aanval, liet Esteban kansloos, maar raakte het houtwerk. Dit bracht de thuisploeg niet van haar stuk. Toch duurde het tot aan de 24e minuut voordat Twente zichzelf wist te belonen. Een prachtige voorzet van Hakim Ziyech bij de tweede paal werd daar door Luc Castaignos subtiel binnen gewerkt.

Na deze goal behield FC Twente de regie over de wedstrijd. AZ kon maar geen vuist maken en wist geen enkel gaatje in de hechte defensie van FC Twente te vinden. Sonny Stevens had dan ook niets te doen. AZ dacht de schade beperkt te houden, maar vlak voor rust sloeg Twente opnieuw toe. Met een mooie individuele actie beloonde  Ziyech een goede eerste helft. Hij draaide zichzelf op een kleine twintig meter van het doel knap vrij en krulde met zijn ‘zwakke’ rechterbeen onhoudbaar achter Esteban.

Ruim een kwartier na rust was het wederom de spelmaker van FC Twente die de aandacht naar zich toe trok. Nadat Jesús Corona een slechte bal van Wesley Hoedt kon onderscheppen, kreeg Ziyech de bal weer toegespeeld. Vanaf net buiten het zestienmetergebied krulde hij de bal weer prachtig richting het doel. Ditmaal was het met links en zo mogelijk nog mooier dan zijn eerste. Esteban was voor de derde maal deze avond kansloos.

Na dit derde doelpunt zakte de wedstrijd wat in. FC Twente geloofde het wel en AZ had het vanavond totaal niet. De bezoekers kwamen niet tot een fatsoenlijke aanval. FC Twente gunde de jongeling Bilal Ould-Chikh nog wel speelminuten. De jongeling liet zo nu en dan zijn kwaliteiten zien, tot groot vermaak van het thuispubliek.

Met deze makkelijke zege weet FC Twente zich op woensdagavond verzekerd van een plek in de loting voor de halve finale. Samen met PEC Zwolle  en twee ploegen die woensdag nog bekend gaan worden mag de ploeg dan gaan strijden om een plaats in de finale van de KNVB beker.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner