28.01.2015 10:29

Kashia voert druk op: "Wedstrijd van het jaar"

Vitesse beleeft tot op heden een zeer teleurstellend seizoen en staat op een schamele twaalfde plaats in de Eredivisie. Ondanks dat het niet goed gaat bij de club uit Arnhem, is Vitesse nog in de race om één prijs: de KNVB Beker.

Het team van Peter Bosz speelt woensdag in de kwartfinale van het bekertoernooi in en tegen Groningen. Aanvoerder Guram Kashia voert de druk alvast op. "Het is heel simpel: woensdag spelen we de wedstrijd van het jaar. Wij willen met Vitesse Europees voetbal halen. Op dit moment is het meer aannemelijk dat wij drie wedstrijden in het bekertoernooi winnen dan dat we ons via de ranglijst voor de Europa League kwalificeren. Eigenlijk hebben we maar één opdracht en dat is het winnen van de beker. Een loodzware opgave, maar we hebben het onszelf aangedaan. Het wordt alles of niks in Groningen."

Afgelopen zaterdag ging Vitesse in de competitie nog met 4-1 onderuit bij sc Heerenveen. Een week daarvoor werd met 0-1 van koploper PSV verloren. "De spelers, de staf en de supporters, we moeten allemaal het duel met Heerenveen zo snel mogelijk vergeten", aldus Kashia in gesprek met Voetbal International. Vlak voor de winterstop ging het wel goed met Vitesse. Zo gaf de club uit Arnhem Ajax met 0-4 klop in de ArenA. "Bij Ajax speelden we geweldig. Daar heb ik echt genoten van mijn Vitesse."

"Die wisselvalligheid is een interessant onderwerp. Misschien zit het wel in de mentaliteit, de motivatie. Kennelijk hebben wij wekelijks een tegenstander van het kaliber Ajax nodig om voldoende gemotiveerd te zijn. Schandalig natuurlijk. Vorige week verloren we van PSV. Dat is een wedstrijd die je mag verliezen, maar waar je recht hebt op meer. Kennelijk hebben wij moeite met wedstrijden tegen minder aansprekende tegenstanders. Misschien kunnen we ons wel niet opladen voor dat soort wedstrijden. Zeg het maar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner