28.01.2015 15:53

Nieuweling Tibbling hoopt op bekersucces

Simon Tibbling in de wedstrijd tegen Ajax in de eredivisie. (16-01-15)
Simon Tibbling in de wedstrijd tegen Ajax in de eredivisie. (16-01-15)

Simon Tibbling is nieuw bij FC Groningen, maar de Zweed leert snel. Het eerste dat Tibbling duidelijk werd gemaakt is de doelstelling: Europees voetbal halen.

"Ons doel is Europees voetbal, dat kan via de play-offs maar ook via de beker", vertelt de Zweed aan Voetbal International. "Daarom is de wedstrijd tegen Vitesse heel belangrijk. De bekerfinale zou fantastisch zijn. In 2013 heb ik met Djurgårdens de bekerfinale tegen Göteborg verloren na strafschoppen. Het zou geweldig zijn om dit met FC Groningen recht te zetten. Daar zal iedereen van doordrongen zijn, want zoveel kansen op het spelen van een bekerfinale krijg je niet."

Woensdagavond moet Groningen eerst zien af te rekenen met Vitesse. "Zaterdag verloren ze met 4-1 en hadden ze duidelijk problemen met de speelwijze van sc Heerenveen. Maar dat zegt niet dat ze geen goed voetballende ploeg zijn. Ze kunnen de bal heel snel rond laten gaan, maar verdedigend nemen ze het soms iets te makkelijk op. Op die momenten moeten we wachten en ze dan vervolgens pijn doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner