29.01.2015 10:10

Go Ahead-aanwinst baalt van Zulte Waregem

Glynor Plet viert zijn treffer tegen Waasland-Beveren in de Belgische Eerste Klasse. (13-09-14)
Glynor Plet viert zijn treffer tegen Waasland-Beveren in de Belgische Eerste Klasse. (13-09-14)

Glynor Plet is na een half seizoen bij Zulte Waregem weer vertrokken. De spits is blij met zijn tijdelijke overgang, daar hij in België weinig perspectief meer had.

"Ze wilden me vorig seizoen in de winter al heel graag hebben", vertelt Plet over Zulte Waregem aan Voetbal International. "Maar ik was belangrijk voor mijn club in Israël (Hapoel Beer Sheva, red), we konden nog kampioen worden. In de zomer kwam Zulte Waregem weer."

Zule Waregem gaf Plet een goed gevoel. "Ik kende de club nog uit mijn tijd bij Genk en zij waren mij duidelijk ook niet vergeten. Ik tekende een driejarig contract daaruit sprak veel vertrouwen. De club heeft moeilijke jaren gehad en is groeiende. Ze hadden veel nieuwe spelers gehaald, het was passen en meten, we moesten aan elkaar wennen en eigenlijk waren we allemaal een beetje zoekende."

De spits scoorde weinig en kreeg een vervelend bericht van de teammanager. "Ik werd gebeld door de teammanager die me meldde dat mijn kluisje was leeggehaald en dat ik me moest melden bij het tweede elftal. Ik wil niemand afbranden, maar zo is het gegaan. Als je een contract voor drie jaar tekent, is het raar dat je na een paar maanden al naar de uitgang wordt geduwd. Ik ga zo in elk geval niet met mensen om."

Plet is echter nog niet verlost van Zulte Waregem. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2017 in België. "Dat is van latere zorg. Ik ben blij dat ik terug ben in Nederland in een voor mij bekende omgeving en bekende competitie. Go Ahead Eagles is een mooie club met een fanatieke aanhang. Ik ben fit, ik heb iedere dag sinds ik bij het tweede zat twee keer getraind en ik mis alleen wat wedstrijdritme."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner