30.01.2015 12:30

Transferpraat: Van Duinen, Reus en Clyne

Welke speler maakt tijdens de winterse transferperiode nog de overstap naar een andere club? Gaan de grote buitenlandse clubs nog met geld smijten? En wat doen de Nederlandse clubs op de transfermarkt? We houden je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als buitenland.

FC Groningen heeft de hoop op Mike van Duinen nog niet opgegeven. De Groningers zitten al geruime tijd achter de spits van ADO Den Haag aan, maar tot nu toe zonder succes. Voetbal International meldt dat de Hagenaren binnenkort een nieuw bod op de rossige spits tegemoet kunnen zien. Het vorige bod van 800.000 euro was ADO Den Haag in ieder geval te kartig.

Nathaniel Clyne krijgt binnenkort mogelijk te maken met een andere Nederlandse trainer. De 23-jarige Engelsman staat onder contract bij het Southampton van Ronald Koeman en hij heeft in het huidige seizoen veel indruk gemaakt. Volgens The Daily Mirror heeft zijn goede spel de belangstelling gewekt van Manchester United, waar Louis van Gaal trainer is. Clyne heeft nog een contract tot medio 2016 en zou twintig miljoen euro moeten kosten.

Donderdag maakten we al melding dat André Schürrle waarschijnlijk terugkeert naar de Bundesliga. VfL Wolfsburg zou de Duitser voor ongeveer dertig miljoen euro willen overnemen van de club uit Londen. Er zouden echter ook andere Duitse clubs geïnteresseerd zijn in de aanvaller. Hoe dan ook: het is zeer aannemelijk dat Schürrle binnenkort niet meer in het shirt van Chelsea is te bewonderen, vooral nu Juan Cuadrado zo goed als zeker van Fiorentina naar Chelsea verkast.

Over Duitsers gesproken, wat gaat er met de felbegeerde Marco Reus gebeuren? Niet veel, zegt de directeur van Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, in de Süddeutsche Zeitung. De komst van Kevin Kampl mag volgens Watzke niet geïnterpreteerd worden als het anticiperen op het vertrek van Reus. Sterker nog: de directeur van BvB heeft goede hoop dat Reus ook volgend seizoen nog in het geel-zwart is te bewonderen. De 25-jarige Duitser zou in de belangstelling staan van onder andere Chelsea en Real Madrid en heeft een gelimiteerde transfersom van 25 miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner