31.01.2015 10:25

Kali vreesde niet voor ontslag na handgemeen

Anouar Kali heeft geen enkel moment gedacht dat hij door FC Utrecht ontslagen zou worden. De middenvelder sloeg deze week teamgenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak op de training. Kali kreeg alleen een geldboete van de clubleiding.

"Ik ben absoluut niet bang geweest dat FC Utrecht me zou ontslaan", reageert de spelverdeler in gesprek met De Telegraaf. "Dit soort opstootjes zie je zo vaak in de voetballerij. Nu is er toevallig sprake van een gebroken kaak. Er zijn dingen afgesproken (een geldboete, red.), maar die houden we intern."

"Het was een scherpe partij, vier-tegen-vier. En Kristoffer en ik kwamen in een hard duel om de bal dat een beetje uit de hand liep. Van beide kanten was er duw- en trekwerk, waarna ik een tik uitdeelde en hij zijn kaak brak. Ik heb Kristoffer direct na het onderzoek in het ziekenhuis gesproken en mijn oprechte excuses aangeboden."

"We hebben het uitgepraat. Ik ben helemaal geen opvliegend type. Op het veld zoek ik het randje op, maar daarbuiten ben ik eigenlijk een rustig persoon. We hebben met iedereen erbij, inclusief Wilco (van Schaik, red.), in de kleedkamer gesproken. De trainer, Wilco, Kristoffer en ik hebben het woord genomen. Ik heb gezegd dat ik te ver ben gegaan, terwijl Kristoffer aangaf dat hij hoopte dat ik zondag zou spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner